Mittatilausovet

”Mittatilausovet Lepolalta – Sinun ovesi uuteen maailmaan!”

Teemme ovia erilaisiin käyttötarkoituksiin, mm. ulko- ja sisäovia. Kun asiakkaan tarvitsemia ovia ei ole vakiomitoin saatavilla, tarvitaan mittatilausovet. Näitä voidaan käyttää esim. liikehuoneistoissa ulko- tai sisäovina. Ovemme ovat puuta. Ne voivat olla paneeliovia, erikokoisia lasiaukollisia ovia tai peiliovia. Peiliovi voi olla yksinkertaisen moderni tai koristeellisesti listoitettu ranskalaisin peilein.

Mittatilausovet tarpeesi mukaan

Mittatilausovet syntyvät lähtökohdiltaan eri syistä. Asiakas saattaa kaivata vanhaan taloon sopivaa perinneovea tai uudempaan rakennukseen moderni-ilmeistä ovea. Kivirakennuksen yleisilmeeseen puusta valmistettu ovi tuo lämpöä. Talon ulko-ovi on rakennuksen käyntikortti. Ovi joutuu myös kestämään monenlaista säätä, niin tuiskua kuin tuultakin. Paikalliset olosuhteetkin saattavat olla hyvin haasteelliset, esimerkiksi saaristossa. Tämä on syytä ottaa huomioon oven sijoittamisessa. On tärkeää, että mittatilausovi tulee suojaisaan paikkaan ja sen päälle laitetaan katos. Se ehkäisee sadeveden valumisen ovea pitkin ja suojaa auringolta.

Ota yhteyttä »

Mittatilausovet useista eri materiaaleista

Mittatilausovet on mahdollista valmistaa eri materiaaleista. Puuovet ovat ekologinen luonnontuote. Loistavia ovimateriaaleja ovat mm. accoya ja lämpökäsitelty puu säänkesto-ominaisuuksien ja mittapysyvyyksien ansiosta. Arvokohteissa tammi on perinteinen ja näyttävä materiaali. Mänty on hyvin yleinen joko kuullotettuna, lakattuna tai maalattuna.

Lämpökäsitelty puu sekä accoya ovat hyviä materiaaleja myös maalattuina. Lämpöpuu elää kosteudesta vähemmän ja on mittapysyvämpää. Jos lämpöpuista ovea ei maalata ja mittatilausovet halutaan pitää suklaanruskeana, silloin se edellyttää vaativampia huoltotoimenpiteitä. Aivan kuten teak-oveakin, lämpöpuuovea pitää huoltaa ja öljytä säännöllisesti.

Ovien pintakäsittelyssä käytetään paitsi teollisia maaleja, myös erilaisia öljyjä. Normaalit puuöljyt vaativat säännöllistä uusintakäsittelyä. Puuveneissäkin käytettävät erikoisöljyt muodostavat oveen kiiltävän ja vahvan lakkamaisen pinnan, mikä vähentää huoltotarvetta. Varsinkin tammiovissa panostus laadukkaaseen öljykäsittelyyn jo tuotantovaiheessa, on samalla panostus vaivattomampaan huoltokäsittelyyn jatkossa.

Lämmöneristävyys on ovissa tärkeää, ja se toteutuu tehokkaan eristeen ja tuplatiivistyksen ansiosta. Puuta on kestävyyden takia oltava pinnassa reilusti, paksu puukerros ja paksu eristekerros tekevät puuovesta massiivisen ja jykevän. Mittatilausovet varustetaan normaalisti potkupellein, joihin on mahdollista käyttää kuparia, messinkiä, RST:tä tai perinteistä alumiinia. Potkupelti voidaan jättää myös kokonaan pois. Puuovet toimitetaan saranoituna ja lukkorungoin ilman pintaheloja ja avaimia.

Mittatilausovet avaimet käteen -periaatteella

Isompia oviprojekteja toimitetaan avaimet käteen -periaatteella, mikä sisältää kaikki vaiheet alusta lähtien paikoilleen asentamiseen saakka. Niissä meillä on yhteistyökumppanina valtuutettu lukko- ja asennusliike. Oven paikalleen asentamisessa suosittelemme ammattilaisen käyttöä. Asentaminen on vaativa toimenpide ja oikealla asennuksella varmistamme oven miellyttävän käytön. Kokonaisurakointia meillä on Helsingin-Turun-Tampereen alueella.

Oven mukana asiakas saa aina huolto-ohjeet. Tärkeää on muistaa saranoiden ja lukon voitelu riittävän usein. Näin varmistetaan saranoiden äänettömyys ja lukon moitteeton ja kevyt toiminta. Pintakäsittelyn eheys on myös syytä tarkistaa. Jos oveen tulee kolhu, se tulee korjata heti ehkäisee suurempien vaurioiden syntymistä.

Lisää kuvia toteuttamistamme oviratkaisuista löydät galleriasta »

Ota yhteyttä

Lepolan Puuseppien valmistamat mittatilausovet ovat suomalainen huipputuote, jotka ovat paitsi hyvän näköisiä, myös miellyttäviä käyttää ja säilyttävät arvonsa vuosia eteenpäin. Kysy lisätietoja ja tilaa omasi!

Ota yhteyttä » 

Ovivaihtoehtoja:

 • saunanovet »
 • tammiovet »
 • ulko-ovet
 • mökkiovet
 • parvekeovet
 • varastonovet
 • erikoisovet
 • ulko-ovet lämpökäsitellystä koivusta
 • peiliovet eri puulajeista
 • ulko-liukuovet
 • kaariovet
 • vinokulmaiset ovet

Mittatilausovet Lepolan puusepiltä

Puuovi mittatilaustyönä takapihalle

Laadukkaasti toteutetut mittatilausovet

Mittatilausovet - puuovi mittojen mukaan valmistettuna

Mittatilausovet - puuovi

Mittatilausovet laadukkaasti

Mittatilausovet useista materiaaleista

Mittatilausovet ammattitaidolla

Puuovi mittatilaustyönä

Mittatilausovet Lepolalta

puuovi

puuovi

puuovi

puuovi