Saunanovet pohjoisen puista

Saunanovet edustavat Lepolan Puusepille nostalgiaa, ajattomuutta ja pohjoisen puun kauneutta. Valmistamme ovet käsityönä laadukkaasta puusta asiakkaan tarpeiden ja mittojen mukaan. Ota yhteyttä puuseppiin!

Kerro millaista saunanovea etsit »

Kotimaiset saunanovet luovat tunnelmaa 

Valmistamamme saunanovet ovat materiaaleiltaan pääasiassa kotimaisia puulajeja, kuten lämpökäsiteltyä haapaa, tervaleppää sekä oksatonta mäntyä. Ovirunkojen ja karmien sisus on liimapuuta, jossa on käytetty normaalia havupuuta. Taataksemme hyvän laadun, tuotannossamme käytetään vain parasta laatua edustavia puumateriaaleja.

Kuvia toteuttamistamme saunaratkaisuista löydät galleriasta »

Materiaalina tervaleppää ja lämpökäsiteltyä puuta

Valmistamme saunanovet puulajeista, jotka kestävät paremmin kosteutta ja ovat väreiltään miellyttävän pehmeitä. Lämpökäsittelyn ansiosta ovien mittapysyvyys on erinomaista. Ne pysyvät suorina sekä toimivina ja ovat pitkäikäisiä sekä ekologisesti helposti hävitettävissä. Lämpökäsitelty puu on miellyttävää myös laudepuuna. Se ei johda enää lämpöä, minkä vuoksi laude ei kuumene. Lämpöpuu soveltuu hyvin myös seinäpaneeliksi. Näin saunanovi ja lauteet on mahdollista saada samasta materiaalista.

Saunanovet voidaan valmistaa myös tervaleppäisenä. Se on puuna vaaleampaa, mutta siinä on häivähdys punertavaa sävyä. Lämpökäsiteltyä puuta ja tervaleppää yhdistelemällä saunan sisälle on mahdollista aikaansaada miellyttäviä ja viihtyisiä värikontrasteja. Sauna näyttää viimeistellyltä kokonaisuudelta ja nostaa asunnon arvoa. Autamme mielellämme sopivan ratkaisun löytämisessä.

Kerro millaista saunaa suunnittelet »

Millainen lasi sopii saunaan?

Lasielementit tuovat saunaan valoa ja tilan tuntua. Kaikki saunanovet varustellaan asiakkaan toivomuksen mukaisesti halutuin lasi- ja helotusvaihtoehdoin. Tarjolla on muun muassa pronssi-, satiini- ja savulaseja. Lasi on karkaistua turvalasia, joten se ei rikkoudu helposti. Ovet toimitetaan aina karmeineen, lasitettuina ja saranoituna. Lasiaukollisten ovien ohella saunaosastolle saa myös umpiovia. Oviin on tarjolla eri lukitusvaihtoehtoja. Kaikki toimittamamme saunanlasit on helppo pitää puhtaana.

Vetimen voit valita joko pysty- tai vinosuuntaisena. Pystyvedinovia yltävät käyttämään pienimmätkin saunojat. Tilauksesta valmistamme saunanovet myös eri paneelein ja vakiokokoisten ovien lisäksi voimme tarvittaessa valmistaa niitä erikoismittojen mukaan. Vanhoissa taloissa ovireikää ei tarvitse tilkitä tai muuttaa oviaukkoa vakiomittakokoon.

Saunanovet asennettuna käyttövalmiiksi

Huolellinen paikalleen asennus varmistaa sen, että ovi toimii moitteettomasti. Saat aina myös oven hoito-ohjeet. On tärkeää käsitellä ovi aika ajoin esimerkiksi puu- tai parafiiniöljyllä. Huolehtimalla ovesta hyvin siitä on iloa vuosiksi eteenpäin.

Pyydä tarjous saunanovista »

Luota kotimaiseen kädentaitoon 

Puuseppien kädenjäljessä yhdistyvät hienolla tavalla hitaasti kasvaneen pohjoisen puun kauneus ja harkitusti toteutettu huolellinen käsityö. Valmistamamme saunanovet tulivat markkinoille lähes parikymmentä vuotta sitten. Olemme esitelleet oviamme monilla messuilla sekä kotimaassa että Saksassa. Lepolan ”uuden ajan sisustussaunanovet” herättivät messukävijöiden keskuudessa suurta huomiota. Nämä ovet ovat moderneja, mutta ne henkivät samalla viehättävää, ajatonta nostalgisuutta! 

Osaamista vuosikymmenten kokemuksella

Olemme perehtyneet erityisesti perinteiseen puuovien ja ikkunoiden valmistukseen. Olemme valmistaneet kauniit, sukupolvien yli kestävät saunanovet ja muut puutuotteet jo yli 50 vuoden ajan. Huolella suunnitellen yhdistämme perinteisen puusepänalan käsityön sekä tämän päivän teknologian, jotta asiakkaamme saavat rakennustensa aikakauteen kauniisti istuvat, erikoisemmatkin ikkunat ja ovet sekä kestävät saunanovet. Valmistamme tuotteita myös mm. accoyasta ja lämpökäsitellystä puusta. Kanssamme on yhteistyössä kokeneita, arvostettuja rakentamisen asiantuntijoita ja arkkitehteja. Asennustyön luotamme pitkäaikaisten alihankkijoidemme osaaviin käsiin.

Perinteisten puukehysovien ja perinneikkunoiden lisäksi meiltä löytyy kokemusta valmistaa sellaisiakin ikkunoita ja ovia, joille on erikoislaatuisuutensa vuoksi usein vaikea löytää osaavaa tekijää. Usein tämän kaltaiset tuotteet ovat osa suomalaista rakennuskulttuuriperintöä ja ansaitsevat arvoisensa asiantuntemuksen. 

Lue lisää Lepolan Puuseppien mittatilausovista ja -ikkunoista. Kun tarvitset puusepäntyöhön vanhan rakennuskannan asiantuntijaa, ota yhteyttä.

Kysy lisää kotimaisista saunanovista! »

saunanovet - valikoimastamme löydät monet saunaovimallit

Saunanovet Lepolan Puusepiltä

Standardit saunanovet:

Puulaji: Tervaleppä, lämpökäsitelty haapa, mänty
Lukko: Abloy 4238 rullalukko
Sarana: Fiskars 6540 tai vastaava
Vedin: Pystyvedin
Lasi: Karkaistu turvalasi, pronssin sävy
Paneeli: STP 90 mm, pyöreäreunainen

Ikkunallinen saunanovi

Paneloitu saunanovi

Puinen saunanovi

Kestävä saunanovi

Tyylikkäät saunanovet

Monipuoliset saunanovet Lepolalta ammattitaidolla

Saunanovi jokaiseen tarpeeseen

saunanovi

saunanovi

Monipuoliset oviratkaisut

saunanovet ja kahvat

Monipuoliset oviratkaisut