Puuikkunat käsityönä

Puuikkunat valmistetaan mittatilaustyönä laadukkaimmista mahdollisista raaka-aineista kohteen arvoa kunnioittaen.

Puu on materiaalina helposti muokattavaa, mikä mahdollistaa erikoisemmatkin toteutukset asiakkaan tarpeiden mukaan. Puuikkunat voidaan valmistaa käyttämällä esimerkiksi:

  • Tammea
  • Mäntyä
  • Lämpökäsiteltyä puuta
  • Accoya-käsiteltyä puuta

Haluatko tietää puuikkunoista? Kysy lisää »

Puuikkunat parhaista materiaaleista

Olemme tunnettuja työmme laadusta, johon osaltaan vaikuttaa myös käyttämämme materiaalit. Emme käytä esimerkiksi sorvijatkettua puuta vaan tarkasti valikoitua tiheäsyistä puutavaraa, joka kestää aikaa ja käyttöä. Valmistamamme puuikkunat ovat pitkäikäisiä, sillä kannamme huolta myös oikeanlaisesta pintakäsittelystä.

Laadukkaat materiaalit, korkealuokkainen osaaminen ja pitkä kokemuksemme alalta takaavat onnistuneen lopputuloksen.

Kestoa haastavissakin olosuhteissa

Lämpö- tai Accoya-käsittelyllä puun sään- ja kosteudenkesto-ominaisuuksia saadaan parannettua merkittävästi, minkä ansiosta puuikkunat kestävät tarvittaessa myös äärimmäisen haastavissa olosuhteissa. Nykyisellään esimerkiksi Harmajan majakassa on Lepolan Puuseppien valmistamat puuikkunat.

Ota yhteyttä puuseppiin »

Puuikkunat malliasennuksena suurempiin projekteihin

Kun kyseessä on mittavampi saneerauskohde, jossa vaihdetaan useampia ikkunoita kerralla, tehdään tavallisesti myös malliasennus. Näin saadaan lopullinen varmuus mitoituksista ja asennuksen erityisvaatimuksista sekä päästään arvioimaan ikkunan sopivuutta paikan päällä.

Historiallisissa kohteissa malliasennus voi olla myös museoviraston tms. toiveena. Malliasennuksen jälkeen valmistetaan loput puuikkunat, jonka jälkeen voidaan ryhtyä suunnitelman mukaisesti varsinaiseen asennustyöhön. 

Modernit pintakäsittelytekniikat sopivat myös perinneikkunoille

Puuikkunat kestävät aikaa ja niiden tekniseen käyttöikään vaikuttaa olennaisesti se, kuinka ne on pintakäsitelty. Etenkin kaupungeissa ilma on täynnä katupölyä, kaasuja ja pienhiukkasia, joiden vuoksi pintakäsittelyn on erityisen tärkeä hylkiä likaa kunnolla. Olemmekin todenneet nykyaikaiset puupinnoille kehitetyt teolliset maalit pellavaöljypohjaisia maaleja paremmiksi myös perinneikkunoissa, joten suosimme lähtökohtaisesti niitä.

Valmistamme myös perinneikkunoita. Blogistamme löydät lisätietoa perinneikkunoiden hinnan muodostumisesta. Toteutamme myös muut erikoisikkunat tarpeen mukaan ja teemme esimerkiksi paljon puisia näyteikkunoita. Tutustu näyteikkunoihin »

Tilaa puuikkunat meiltä!

Kun haluat laadukkaat puuikkunat, jotka on valmistettu mittatilaustyönä parhaista mahdollisista raaka-ainaista, ota yhteyttä meihin. Meidän kauttamme saat myös käsityönä valmistetut saunanovet, tammiovet ja näyteikkunat. Kaikki tuotteet valmistetaan laadukkaista raaka-aineista asiakkaidemme mittojen mukaan.

Ota yhteyttä »

 

Puuikkunat asennettuna kerrostaloon