Mittatilausikkunat

Lepolan Puusepät – ikkunasi uuteen maailmaan!

Lepolan Puuseppien toiminnassa perinteinen puusepänalan ammattitaito ja huolellinen suunnittelu yhdistyvät ensiluokkaisten materiaalien, modernin teknologian sekä laadukkaan työn kanssa. Lopputuloksena sinulle on tarjolla hieno suomalainen tuote, josta olemme ylpeitä!

Mittatilausikkunat toiveidesi mukaan

Lepolan Puuseppien mittatilausikkunat ovat puuikkunoita ja osa niistä on perinneikkunoita; alumiinia näissä käytetään hyvin vähän tai ei lainkaan. Ikkunat suunnitellaan ja valmistetaan asiakasta kuunnellen - asiakkaan toiveiden mukaisesti - yhdessä hänen kanssaan. Ikkunat voidaan toteuttaa myös kohteen mukaisella tilausprofiililla.

Perinneikkunaa varten meillä on muutamia vakioprofiileja eri tyylisuuntien mukaan. Perinneikkunoissa on ns. ”tippanokka” eli ”ruunanhuuli” ja kittilasitus. Perineikkunoissa ulkopuoli on yleensä eri värinen, esimerkiksi perinnesävy, ja sisäpuoli valkoinen. Ulkopuitteissa on aitoristikointi ja sisäpuitteissa eristyslasi ilman jakopuita. Näin nykyiset lämmöneristysmääräykset täyttyvät.

Meiltä myös ikkunoiden erikoistoteutukset

Lepolan Puusepät on valmistanut puiset ikkunat myös erityistoteutuksina isoihin saneeraus- ja uudisrakennuskohteisiin. Lähtökohtana on arkkitehtien laatimat suunnitelmat jokaisen kohteen erityispiirteet huomioon ottaen. Näistä mainittakoon mm. Valtion virastotalo Turussa sekä Kiinteistö Oy Itämerentori Helsingin Ruoholahdessa. Ainutkertaisia toteutuksia löytyy myös eräistä arkkitehtuurisesti suojelluista sotilaskodeista.

Kerro ikkunatoiveistasi »

Mittatilausikkunat avaimet käteen -periaatteella

Saat meiltä halutessasi kokonaisvaltaisen ”avaimet käteen” -tarjouksen toimituksineen. Ensin mittaamme vanhat ikkunat ja sitten asennamme uudet ikkunat paikoilleen vesipellityksineen. Halutessasi olemme kumppanina hankkeen käynnistymisestä aina siihen saakka, kunnes tuote on asennettuna paikoilleen ja käyttövalmiina. Kokonaisurakointia tarjoamme Helsinki-Turku-Tampere-alueella.

Pidämme asiakkaan aina tilanteen tasalla

Tilausvahvistuksen jälkeen mittatilausikkunat valmistetaan tehtaalla, toimitetaan työmaalle ja valtuutettu asennusryhmämme asentaa ne paikoilleen. Suuremmissa hankkeissa laaditaan yleisaikataulu ja järjestetään asiakasinfo. Asukas saa tarkan tiedon asentajien tulosta vielä muutamaa päivää ennen asennuksen alkamista. Asukkaiden pitäminen tilanteen tasalla on erittäin tärkeää. Positiivinen kokonaisvaikutelma muodostuu pienistäkin asioista!

Puulajin valinnat asiakkaan kohteen mukaan

Mittatilausikkunat voidaan valmistaa eri puulajeista. Arvokohteissa tammi-ikkunat ovat yleisiä. Hirsitaloihin ja huviloihin olemme tehneet ikkunoita ja ovia lehtikuusesta. Perinneikkunoissa on normaalisti vaatimuksena se, että puu on ulkopuolella tiheäsyistä sydänpuuta. Nämäkin toivomukset otamme huomioon.

Olemme käyttäneet mittatilausikkunoiden valmistuksessa myös lämpökäsiteltyä puuta, joka on ekologisempaa kestopuuta. Sitä voi olla joko mittatilausikkuna kokonaan tai sen ulkopuoliset osat. Uutena puumateriaalina on käytetty accoyaa, jolla on hyvät säänkesto-ominaisuudet.

Laadunvalvonta

Laadunvalvontaa meillä on eri työpisteissä. Tuotannossa mittatilausikkunat hyväksytään joka työvaiheen jälkeen ennen kuin työntekijä siirtää tekeillä olevan tuotteen seuraavaan vaiheeseen. Asennuksissa ns. ”itselle luovutuksella” haluamme varmistaa, että kaikki on kunnossa, ennen kuin työ luovutetaan asiakkaalle.

Pyydä tarjous mittatilausikkunoista »

Pintakäsittely ja helat

Ikkunoiden pintakäsittely tehdään asiakkaan toiveiden mukaan. Pääsääntöisesti ruiskumaalaamme ikkunat teollisuusmaaleilla. Olemme käyttäneet myös perinteisiä öljymaaleja sivellintekniikalla. Kuultosävyt ovat mahdollisia, samoin puuvalmistoimitus. Vaikka ulkopuoli näyttää perinteiseltä ikkunalta ruunanhuulineen ja kittilasituksineen, sisäpuolella voi olla huullettu puite nykyaikaisin heloituksin. Arvokkuutta voidaan lisätä valoaukkoon tyylisuunnan mukaisella muodolla. Helotuksen valintaan vaikuttaa kokonaisuus.

Mittatilausikkunat voidaan valmistaa myös suorareunaisella sisäpuitteella. Niihin voidaan valita silloin kartiokärkinen perinnesarana. Pintaheloja, painikkeita ja ikkunakilpiä saa vanhantyylisinä. Tarjolla on myös eri pintakäsittelyvaihtoehtoja.

Asumisviihtyisyys

Asumisviihtyisyyteen vaikuttavat ikkunoiden lasitus ja tiivistys. Ikkunoiden uusiminen parantaa huomattavasti talon äänieristystä. Lämmöneristävyyteen lasituksella on niinikään iso vaikutus. Nykyaikainen lasiteknologia tarjoaa monia mahdollisuuksia kuten auringonsuojalasit. Jos puisissa perinneikkunoissa käytetään kittilasitusta ulkopuolella, on ulkopuite yleensä yksilasinen. Lämmöneristyksen lisäämiseksi sisäpuitteessa on joko kaksin- tai kolminkertainen eristyslasi.

Mittatilausikkunat voidaan varustaa sälekaihtimin sekä korvausilmaventtiilein ja monissa tapauksissa hyttysverkoin.

Lisää kuvia toteuttamistamme puisista perinneikkunoista löydät galleriasta »

Toteutamme laadukkaat mittatilausikkunat asiakaslähtöisesti

Toimintamme perusajatuksena on asiakas ja hänen tarpeensa. On tärkeää, että koet asiakkaanamme, että me välitämme sinusta ja ikkunaongelmiisi löytyy juuri oikea ratkaisu!

Ota yhteyttä »

Mittatilausikkunat - puiset karmit isot ikkunat

Ikkunavaihtohtoja

 • Puuikkunat »
 • Näyteikkunat »
 • Puu/alumiini, AKMSE
 • Sisään-ulos avautuvat
 • Kiinteät
 • Väliseinäikkunat
 • Tammi-ikkunat
 • Erikoisikkunat
 • Ikkunat lämpökäsitellystä koivusta
 • Kaarevat ikkunat
 • Vinokulmaiset ikkunat
 • Perinneikkunat ruunanhuulella ja kittilasilla

Mittatilausikkunat - kaarevat perinneikkunat

Mittatilausikkunat - perinneikkunat mittatilaustyönä omakotitaloon

Mittatilausikkunat - puuikkunat mittojen mukaan valmistettuna

Kerrostalon ikkunaremontti mittatilausikkunoilla toteutettuna

Mittatilausikkunat - ristikkoikkunat mittatarkasti valmistettuna

Ikkunaseinä mittatilausikkunoilla toteutettuna

Mittatilausikkunat - mittojen mukaan valmistettuna

mittatilausikkunat tarpeidesi mukaan toteutettuna