Liiketilan ikkunat ja ovet

Parhaat näyteikkunat ja -ovet valmistuvat mittatilaustyönä. Kohteeseen tehdään yleensä mittauskäynti, ja rakennuksen ominaispiirteistä sekä asiakkaan tarpeista keskustellaan etukäteen. Arvokiinteistöissä pyritään yleensä noudattamaan rakennuksen alkuperäistä henkeä.

Liiketilan ikkunat ja ovet

Näyteikkunat ja karmit mittatilaustyönä

Näyteikkunat esittelevät myymälän tuotteita ja palveluita ympäri vuorokauden ja luovat yrityksestä mielikuvia silloinkin, kun liike on kiinni. Kivijalkamyymälöiden ohella näyteikkunat ovat yleisiä myös erilaisissa näyttelytiloissa ja porraskäytävissä.

Näyteikkunoiden toteutustapoja on monia ja laatuerot suuria. Paras lopputulos saavutetaan yleensä mittatilaustyönä, joten ne kannattaa tilata aina asiansa osaavalta ja kokeneelta toimittajalta.

Etenkin vanhoissa kohteissa, näyteikkunoiden uusiminen parantaa myös:

  • lämmöneristystä
  • äänieristystä
  • murtoturvallisuutta
  • yritysilmettä

Saatavana on auringonsuojalaseja, laminoituja laseja sekä erilaisia värisävyjä turvallisuus huomioiden. Myös erikoisemmat muodot, kuten kaarevat lasipinnat ovat mahdollisia.

Näyteikkunoiden malliasennus

Suuremmissa kohteissa tehdään yleensä myös malliasennus, jossa voidaan varmistua mitoituksista. Samalla päästään arvioimaan ikkunaa paikallaan ja mahdolliset erityishaasteet tulevat malliasennuksen yhteydessä ilmi. Malliasennusta saattaa toivoa myös rakennusvalvonta tai historiallisen rakennuksen kohdalla museoviranomainenkin.

Valmistamme näyteikkunat parhaista mahdollisista raaka-aineista

Ensimmäiset näyteikkunat tulivat Suomeen 1800-luvun lopulla. Siitä lähtien ne ovat olleet monen kivijalkamyymälän tärkein mainosväline.

Meille on kunnia-asia, että ikkunamme valmistetaan laadukkaimmista mahdollisista materiaaleista. Emme käytä esimerkiksi sormijatkettua puutavaraa, vaan suosimme tiheäsyistä ja kestävää puuta, josta valmistetut ikkunat kestävät aikaa.

Yleisimmät materiaalit

Useimmiten näyteikkunoissa suositaan tammea, mutta joskus käytetään myös esimerkiksi maalattua mäntyä. Kohteesta riippuu, mikä on oikea vaihtoehto. Tärkeintä on, että lopputulos täyttää kaikki sille asetetut korkeat laatuvaatimukset ja näyttää siltä, miltä sen halutaankin näyttävän.

Investoiminen laadukkaisiin näyteikkunoihin kannattaa

Näyteikkunat ovat kiistatta yksi kivijalkaliikkeen tehokkaimmista mainosvälineistä, joten se on jo pelkästään sen vuoksi kannattava investointi. Syitä investoida laadukkaisiin näyteikkunoihin on kuitenkin monta.

Lämmityskuluissa vanhan näyteikkunan uusiminen tuo usein mukanaan selvää säästöä, sillä tyypillisen näyteikkunan pinta-ala on varsin suuri ja tekniikka on kehittynyt paljon vuosien saatossa. Nykytekniikalla toteutettujen näyteikkunoiden lämmöneristys voi olla aivan toisella tasolla, vaikka ikkuna ulkoisesti olisikin melko saman näköinen.

Myös turvallisuusnäkökulma on hyvä huomioida, sillä uusissa ikkunoissa on usein parempi murtosuojaus. Esimerkiksi vanhojen tavallisten ikkunoiden korvaaminen uusilla laminoiduilla näyteikkunoilla lisää niiden turvallisuutta merkittävästi, koska laminoidun lasin rikkoutuessa sirpaleet pysyvät kiinni elastisessa muovikalvossa. Tällöin näyteikkunan lasi pysyy yhtenäisenä paikallaan ja suojaa särkyneenäkin murtautumista ja säätä vastaan.

Auringonsuojalasi on usein paikallaan uudistuksen yhteydessä. Lämmöneristyksen lisäksi vältytään auringonsäteiden haalistavalta vaikutukselta.

Ota yhteyttä

Kun mietitte näyteikkunoiden uusimista tai hankkimista esimerkiksi julkisivu-urakan yhteydessä, kannattaa ottaa jo mahdollisimman varhaisessa vaiheessa yhteyttä meihin. Autamme mielellämme erilaisten vaihtoehtojen kartoittamisessa ja opastamme tekemään pitkäkestoisia valintoja.

Check

Perinneikkunoiden ja suojelukohteiden erityisosaaja

Check

Etsimme yhdessä asiakkaan kanssa parhaan ratkaisun

Check

Laadunvalvonta kaikissa työvaiheissa ja asennuksen jälkeen

Check

Lähes 60 vuoden kokemus

Lepolan Puusepät Oy

020 7912 650
info@lepolanpuusepat.fi

Teollisuustie 5
09220 Sammatti

Seuraa meitä somessa

Instagram

Copyright © 2024 Lepolan Puusepät Oy