Mittatilausikkunat perinteisiin rakennuksiin

Jokainen rakennus on ainutlaatuinen ja ansaitsee parasta kunnioitusta historiansa säilyttämisessä. Olemme erikoistuneet suunnittelemaan ja valmistamaan mittatilausikkunoita historiallisiin kerrostaloihin, Museoviraston suojelukohteisiin sekä saneerauskohteisiin, joita koskevat tiukat entisöinti- ja korjausmääräykset.

Toteutamme perinteisellä puusepän ammattitaidolla täyspuiset mittatilausikkunat taloyhtiöiden, rakennusliikkeiden ja arkkitehtien tarpeisiin ympäri Suomen. Valmistamme ikkunat huolellisesti mittatilaustyönä, jotta ne sopivat täydellisesti rakennuksen arkkitehtuuriin ja estetiikkaan. Ne eivät ainoastaan paranna rakennuksen ulkonäköä, vaan myös parantavat sen energiatehokkuutta ja mukavuutta. Lepolan Puuseppien mittatilausikkunat auttavat säilyttämään rakennuksen alkuperäisen ilmeen samalla kun ne tuovat modernit mukavuudet ja energiatehokkuuden.

Lepolan Puusepät tekee perinteiset mittatilausikkunat laadulla

Mittatilausikkunat – räätälöityjä ratkaisuja yksilöllisiin tarpeisiin

Voit valita mittatilausikkunoissa lukuisia räätälöintivaihtoehtoja. Haluatko ikkunaan esimerkiksi integroidut sälekaihtimet, hyttysverkon tai raitisilmaventtiilin? Lisäksi ikkunan muoto ja tyyli ovat räätälöitävissä, jotta ikkuna sopii saumattomasti rakennukseesi. Me huolehdimme siitä, että ikkunat eivät ainoastaan näytä hyvältä, vaan ne ovat myös kestäviä ja toiminnallisia.

Luo rakennukselle lisäarvoa mittatilausikkunoillamme. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous, niin suunnitellaan yhdessä ikkunaratkaisut kiinteistöösi.

Mittatilausikkunat suunnittelusta toteutukseen

Saat kauttamme mittatilausikkunat aina suunnittelusta toteutukseen ja asennukseen. Käymme mittaamassa kohteesi tai voimme toteuttaa ikkunaratkaisut valmiiden suunnitelmien pohjalta. Mittapalvelua ja kokonaisurakointia tarjoamme Helsingin, Turun ja Tampereen seuduilla taloyhtiöille ja rakennusliikkeille.

Kun kerrostalon tai muun kiinteistön perinneikkunat täytyy uudistaa alkuperäistä tyyliä kunnioittaen tai ikkunat halutaan palauttaa alkuperäiseen ilmeeseen, ota meihin yhteyttä.

Kaaren muotoiset mittatilausikkunat
Perinneikkunat mittatilauksena

Miksi valita mittatilausikkunat Lepolan Puusepiltä?

  • Meillä on eritysosaamista perinneikkunoista ja suojelukohteista.
  • Hyödynnämme perinteistä puusepäntaitoa yhdistettynä nykyaikaisiin koneisiin ja tuotantotapoihin.
  • Kuuntelemme toiveitasi ja etsimme yhdessä parhaan ratkaisun.
  • Suunnittelemme ja valmistamme kaikki mittatilausikkunat erityisellä huolella ja tarkkuudella.
  • Varmistamme laadunvalvonnan kaikissa työvaiheissa sekä asennuksen jälkeen.
  • Meillä on pitkä, lähes 60 vuoden kokemus alalta.

Ikkunoiden mallit

Toteuttamamme ikkunat ovat pääsääntöisesti puu- ja perinneikkunoita. Suunnittelemme ja valmistamme tuotteet taloyhtiön tai rakennusliikkeen tarpeiden mukaan. Voimme toteuttaa ikkunat myös kohteen mukaisella tilausprofiililla. Olemme valmistaneet myös erityistoteutuksia isoihin saneeraus- ja uudisrakennuskohteisiin arkkitehtien suunnitelmien pohjalta.

Meillä on perinneikkunoita varten muutamia vakioprofiileja eri tyylisuuntien mukaisesti. Perinneikkunoissa on ns. ”tippanokka” eli ”ruunanhuuli” ja kittilasitus. Ulkopuoli on yleensä erivärinen, esimerkiksi perinnesävyinen, ja sisäpuoli valkoinen. Ulkopuitteissa käytämme aitoristikointia ja sisäpuitteissa on eristyslasi ilman jakopuita. Näin nykyiset lämmöneristysmääräykset täyttyvät.

Teemme mittatilaustyönä myös erikoismuotoisia ikkunoita, kuten pyöreitä, kaarevia tai muita epäsäännöllisiä muotoja.

Puulajin valinta mittatilausikkunoihin

Valmistamme mittatilausikkunat korkealaatuisista puulajeista, jotka tarjoavat erinomaista kestävyyttä ja estetiikkaa. Olemme tottuneet vastaamaan vaativiinkin tarpeisiin käyttäen erilaisia puulajeja ja -pintoja.

Tammi on perinteinen valinta, jonka ominaisuuksia ovat erinomainen kestävyys ja kaunis ulkonäkö. Sen tiheä ja kova rakenne tekee tammesta erinomaisen materiaalin ikkunoihin, jotka kestävät aikaa ja säätä.

Mänty on erittäin suosittu ja kaunis materiaali puuikkunoissa. Tiheäsyinen puu (hitaasti kasvanut puu) on lujuudeltaan, säänkestävyydeltään ja mittapysyvyydeltään huomattavasti parempaa kuin harvasyinen puu (nopeasti kasvanut puu).

Lämpökäsitelty puu on ekologinen, kestävä ja pitkäikäinen valinta. Lämpökäsittely parantaa puun säänkestävyyttä ja vähentää sen taipumusta halkeilla tai vääntyä. Se on myös hyvin ympäristöystävällinen vaihtoehto, koska lämpökäsittelyprosessi ei vaadi kemikaaleja.

Accoya on uusi puumateriaali, jota käytämme ikkunoissa. Se on modifioitu puulaji, jolla on erinomaiset säänkesto-ominaisuudet. Accoya on kestävä, pitkäikäinen ja ympäristöystävällinen valinta, joka sopii erinomaisesti ikkunoihin. Jokainen puulaji tarjoaa omat ainutlaatuiset ominaisuutensa ja etunsa, joten voit valita sen, joka parhaiten sopii tarpeisiisi ja toiveisiisi. Me Lepolan Puusepillä olemme sitoutuneet tarjoamaan sinulle parhaan mahdollisen ratkaisun, joka vastaa tarpeitasi ja ylittää odotuksesi.

Projektin eteneminen

2

Mittauskäynti kohteessa tai valmiiden suunnitelmien toimitus

3

Suunnittelu ja suunnitelmien hyväksyttäminen asiakkaalla, mikäli valmista suunnitelmaa ei ole

4

Malli-ikkuna katselmuksineen

5

Mittatilausikkunoiden valmistus ja pintakäsittely

6

Asiakkaan ja asukkaiden tiedottaminen asennusaikatauluista

7

Toimitus ja asennus

Pintakäsittely ja ikkunoiden yksityiskohdat

Viimeistelemme kaikki ikkunoiden ulko- ja sisäpinnat toiveidesi mukaisesti. Pääsääntöisesti ruiskumaalaamme mittatilausikkunat teollisuusmaaleilla, jotka tarjoavat säänkestävän pinnan. Teollisuusmaalit ovat erittäin kestäviä ja suojaavat puuta kosteudelta, UV-säteilyltä ja muilta Suomen sääolosuhteilta.

Olemme käyttäneet myös perinteisiä öljymaaleja sivellintekniikalla. Öljymaalit tunnetaan niiden syvistä, rikkaista väreistä ja kyvystä tunkeutua puuhun antaen erinomaista suojaa. Ne ovat myös ympäristöystävällisiä ja helppoja huoltaa. Kuultosävyt ovat vaihtoehto, joka antaa puun luonnollisen kauneuden loistaa läpi ja suojaa sääolosuhteilta. Kuultosävyt vaihtelevat läpikuultavista sävyistä peittäviin sävyihin, joten voit valita juuri oikean sävyn rakennuksen tyylin mukaisesti.

Vaikka ikkunan ulkopuoli näyttää perinteiseltä ruunanhuulineen ja kittilasituksineen, on sisäpuolella mahdollista olla huullettu puite nykyaikaisin heloituksin. Valoaukkoon lisää arvokkuutta tyylisuunnan mukainen muoto. Voimme valmistaa ikkunat myös suorareunaisella sisäpuitteella ja kartiokärkisellä perinnesaranalla. Helat, kuten saranat, lukot ja kahvat, voidaan valita tai valmistaa jäljittelemään alkuperäisiä malleja. Myös painikkeita ja ikkunakilpiä saa meiltä vanhantyylisinä.

Kaikki nämä yksityiskohdat tekevät mittatilausikkunoistamme ainutlaatuisia ja räätälöityjä juuri sinun tarpeisiisi.

Lisäominaisuudet asumismukavuuden turvaamiseksi

Ikkunoiden uusiminen tekee asumisesta mukavampaa, hiljaisempaa ja lämpimämpää nykyaikaisen lasiteknologian ansiosta, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia, kuten äänieristykset ja auringonsuojalasit. Valmistamme mittatilausikkunat kunnioittaen perinteitä ja hyödyntäen modernin lasin ominaisuuksia.

Jos puisissa perinneikkunoissa käytetään kittilasitusta ulkopuolella, on ulkopuite yleensä yksilasinen. Lämmöneristyksen lisäämiseksi asennamme sisäpuitteisiin joko kaksin- tai kolminkertaisen eristyslasin. Voimme varustaa ikkunat sälekaihtimilla, korvausilmaventtiilillä ja monissa tapauksissa myös hyttysverkolla. Nämä ominaisuudet eivät ainoastaan paranna asumismukavuutta, vaan lisäävät myös rakennuksen arvoa.

Toteutamme mittatilausikkunat aina asiakaslähtöisesti

Meiltä saat ainutlaatuista asiantuntemusta ikkunaratkaisuihin. Valmistamme ja asennamme ikkunat taloyhtiöiden, rakennusliikkeiden ja arkkitehtien toiveiden mukaisesti. Erityisosaamistamme ovat suojeltujen kohteiden mittatarkat saneeraukset perinneikkunoiden lisäksi. Pystymme toteuttamaan sekä pienimuotoiset että laajat projektit suurella ammattitaidolla ja sitoutumisella. Meiltä saat mittatilausikkunat, jotka ovat sekä esteettisesti miellyttäviä että teknisesti laadukkaita.

Ota meihin yhteyttä ja anna meidän ehdottaa sinulle parasta mahdollista ikkunaratkaisua. Pyydä tarjous tänään, niin aloitetaan yhdessä matka kohti tyylikkäämpää ja kestävämpää rakennusta!

Mittatilausikkunat ovat erikoisalaamme – lisäksi valmistamme ja asennamme yhtä laadukkaasti myös kerrostalon ulko-ovet sekä muut mittatilausovet. Laadukkaat materiaalit, korkealuokkainen osaaminen ja pitkä kokemuksemme alalta takaavat onnistuneen lopputuloksen. Valitse tehokkuus, laatu ja ammattitaito – ota yhteyttä ja pyydä tarjous mittatilausikkunoista!

Check

Perinneikkunoiden ja suojelukohteiden erityisosaaja

Check

Etsimme yhdessä asiakkaan kanssa parhaan ratkaisun

Check

Laadunvalvonta kaikissa työvaiheissa ja asennuksen jälkeen

Check

Lähes 60 vuoden kokemus

Lepolan Puusepät Oy

020 7912 650
info@lepolanpuusepat.fi

Teollisuustie 5
09220 Sammatti

Seuraa meitä somessa

Instagram

Copyright © 2024 Lepolan Puusepät Oy