Mittatilausikkunat vanhoihin rakennuksiin

Mittatilausikkunat on suunniteltu kaikilta mitoiltaan sopivaksi juuri tilauksen kohteena olevaan kiinteistöön. Toteutamme perinteikkäällä puusepän ammattitaidolla täyspuiset mittatilausikkunat taloyhtiöiden ja rakennusliikkeiden tarpeisiin ympäri Suomen. Olemme erikoistuneet vanhoihin saneerauskohteisiin, jotka ovat museoviranomasen suojeluksessa tai niitä koskevat erittäin tiukat entisöinti- ja korjausmääräykset.

Meillä huolellinen suunnittelu yhdistyy ensiluokkaisten materiaalien, modernin teknologian sekä laadukkaan ja perinteikkään käsityön kanssa. Ota yhteyttä!

Perinneikkunat - Kaari-ikkunat mittatilauksena

Miksi Lepolan puusepät?

  • Erityisosaaminen perinneikkunoista ja suojelluista kohteista
  • Hyödynnämme perinteistä puusepäntaitoa sekä nykyaikaisia koneita ja tuotantotapoja
  • Teemme kaikki mittatilausikkunat erityisellä huolella ja tarkkuudella
  • Kuuntelemme asiakasta ja etsimme yhdessä parhaan ratkaisun
  • Hyvä suunnittelu ja projektinjohto
  • Laadunvalvonta kaikissa työvaiheissa ja asennuksen jälkeen
  • Pitkä, lähes 60 vuoden kokemus

Mittatilausikkunat suunnittelusta toteutukseen

Kauttamme saat mittatilausikkunat taloyhtiöille ja rakennusliikkeiden tarpeisiin aina suunnittelusta toteutukseen ja asennukseen. Käymme mittaamassa kohteen tai toteutamme ikkunaratkaisut valmiiden suunnitelmien pohjalta. Kokonaisurakointia tarjoamme Helsingin, Turun ja Tampereen seuduilla.

Mikäli kerrostalon tai muun kiinteistön perinneikkunat täytyy uudistaa alkuperäistä tyyliä kunnioittaen tai ikkunat halutaan palauttaa alkuperäiseen ilmeeseen, ota meihin yhteyttä!

Kaari-ikkunat mittatilaustyönä

Projektin eteneminen

2

Mittauskäynti kohteessa tai valmiiden suunnitelmien toimitus

3

Suunnittelu ja suunnitelmien hyväksyttäminen asiakkaalla, mikäli valmista suunnitelmaa ei ole

4

Malli-ikkuna katselmuksineen

5

Mittatilausikkunoiden valmistus ja pintakäsittely

6

Asiakkaan ja asukkaiden tiedottaminen asennusaikatauluista

7

Toimitus ja asennus

Mittatilausikkunoiden mallit

Lepolan Puuseppien toteuttamat mittatilausikkunat ovat pääsääntöisesti puu- ja perinneikkunoita. Tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan taloyhtiön tai rakennusliikkeen tarpeiden mukaan. Ikkunat voidaan toteuttaa myös kohteen mukaisella tilausprofiililla. Olemme valmistaneet myös erityistoteutuksia isoihin saneeraus- ja uudisrakennuskohteisiin arkkitehtien suunnitelmien pohjalta.

Perinneikkunaa varten meillä on muutamia vakioprofiileja eri tyylisuuntien mukaan. Perinneikkunoissa on ns. ”tippanokka” eli ”ruunanhuuli” ja kittilasitus. Ulkopuoli on yleensä erivärinen, esimerkiksi perinnesävyinen, ja sisäpuoli valkoinen. Ulkopuitteissa on aitoristikointi ja sisäpuitteissa eristyslasi ilman jakopuita. Näin nykyiset lämmöneristysmääräykset täyttyvät.

Puulajin valinta

Mittatilausikkunat voidaan valmistaa eri puulajeista . Arvokohteissa tammi-ikkunat ovat yleisiä. Olemme käyttäneet myös lämpökäsiteltyä puuta, joka on ekologisempaa kestopuuta. Uutena puumateriaalina on käytetty myös accoyaa, jolla on hyvät säänkesto-ominaisuudet.

Pintakäsittely ja helat

Pääsääntöisesti ruiskumaalaamme mittatilausikkunat teollisuusmaaleilla. Olemme käyttäneet myös perinteisiä öljymaaleja sivellintekniikalla. Myös kuultosävyt ja puuvalmistoimitus ovat mahdollisia.

Vaikka ulkopuoli näyttää perinteiseltä ikkunalta ruunanhuulineen ja kittilasituksineen, sisäpuolella voi olla huullettu puite nykyaikaisin heloituksin . Arvokkuutta voidaan lisätä valoaukkoon tyylisuunnan mukaisella muodolla.

Mittatilausikkunat voidaan valmistaa myös suorareunaisella sisäpuitteella ja kartiokärkisellä perinnesaranalla. Myös pintaheloja, painikkeita ja ikkunakilpiä saa vanhantyylisinä.

Lisäominaisuudet asumismukavuuden turvaamiseksi

Ikkunoiden uusiminen parantaa huomattavasti talon äänieristystä, lämmöneristystä ja asumisviihtyvyyttä. Nykyaikainen lasiteknologia tarjoaa monia mahdollisuuksia (esim. auringonsuojalasit).

Jos puisissa perinneikkunoissa käytetään kittilasitusta ulkopuolella, on ulkopuite yleensä yksilasinen. Lämmöneristyksen lisäämiseksi sisäpuitteisiin asennetaan joko kaksin- tai kolminkertainen eristyslasi. Mittatilausikkunat voidaan varustaa sälekaihtimin sekä korvausilmaventtiilein ja monissa tapauksissa hyttysverkoin.

Toteutamme laadukkaat mittatilausikkunat asiakaslähtöisesti

Valmistamme ja asennamme mittatilausikkunat taloyhtiöiden ja rakennusliikkeiden tarpeisiin, pääsääntöisesti suojeltuihin saneerauskohteisiin. Toteutamme korkealla ammattitaidolla niin pienet kuin suuremmatkin projektit. Pyydä tarjous, niin etsitään yhdessä tarpeisiisi parhaiten sopiva ratkaisu!

Check

Perinneikkunoiden ja suojelukohteiden erityisosaaja

Check

Etsimme yhdessä asiakkaan kanssa parhaan ratkaisun

Check

Laadunvalvonta kaikissa työvaiheissa ja asennuksen jälkeen

Check

Lähes 60 vuoden kokemus

Lepolan Puusepät Oy

020 7912 650
info@lepolanpuusepat.fi

Teollisuustie 5
09220 Sammatti

Seuraa meitä somessa

Instagram

Copyright © 2023 Lepolan Puusepät Oy