Laadukas ikkunaremontti on avain taloyhtiön arvon nostoon 

Ikkunaremontti on investointi, joka parantaa taloyhtiön ja arvokiinteistön ulkonäköä, energiatehokkuutta sekä viihtyisyyttä. Lepolan Puusepät on kumppaninne, mikäli arvostatte perinteisen käsityön, modernien työmenetelmien sekä laadukkaiden materiaalien yhdistelmää. Toteutamme ikkunaremontit, perinneikkunoiden kunnostus- sekä muutostyöt myös suojeltuihin kiinteistöihin ja muihin kohteisiin, joissa on tarkat entisöintimääräykset.  

Lepolan Puuseppien ikkunaremontti pitää sisällään kaiken tarpeellisen. Meiltä saatte suunnittelun, ikkunoiden valmistuksen ja asennuksen samasta osoitteesta. Palvelemme taloyhtiöitä ja rakennusliikkeitä ympäri Suomen. Avaimet käteen -toimituksia teemme Turun, Helsingin ja Tampereen seuduilla. 

Museokatu 37 perinneikkunat teki Lepolan Puusepät Oy

Ikkunaremontti taloyhtiössä ja suojelukohteessa 

Vanhojen ikkunoiden huolto tai uusiminen on merkityksellinen osa rakennuksen historiaa ja identiteettiä. Kiinteistöjen isännöitsijät ja taloyhtiön hallituksen jäsenet ymmärtävät etenkin vanhojen ikkunoiden merkityksen rakennuksen sieluna ja ulkoasuna. Ikkunaremontti voi olla investointi, joka nostaa kiinteistön arvoa ja tekee huoneistoista houkuttelevammat mahdollisille ostajille tai vuokralaisille. 

Lähestymme jokaista ikkunaprojektia räätälöidysti ja varmistaen, että remontti toteuttaa paitsi käytännölliset myös esteettiset tarpeet. Lähes 60 vuoden kokemuksemme takaa, että ikkunaremonttinne suoritetaan perinteitä kunnioittaen, mutta nykyaikaiset teknologiat huomioiden.

 

Miten ikkunaremontti etenee? 

Kun olette päätyneet teettämään ikkunaremontin kiinteistössänne, alkaa remontti osaltamme kartoituskäynnillä. Jos ikkunat ovat alkuperäiset ja rakennus on suojelukohde, tulee myös kohteen suojelumääräykset tarkistaa. Suunnittelun tueksi saatetaan tarvita ennakkoselvityksiä kuten kuntotutkimuksia. Suojelukohteissa tarvitaan mahdollisesti museoviraston tai muun vastaavan tahon lupa remontille. Sen jälkeen pääsemme aloittamaan suunnittelutyön tilauksenne mukaisesti.  

Varsinaisessa remonttivaiheessa teemme vanhojen ikkunoiden irrottamisen ja pois kuljettamisen, uusien ikkunoiden valmistuksen, käsittelyn ja asentamisen. Suojelukohteissa korjaamme mahdollisuuksien mukaan vanhoja ikkunoita tai valmistamme uudet ikkunat vanhoja vastaaviksi. Vastuullinen työnjohtaja tai isännöitsijä valvoo työn etenemistä ja laadun toteutumista sovitun mukaisesti. 

Taloyhtiön ikkunaremontti ripeästi Lepolan Puusepät Oy

Miksi ikkunaremontti kannattaa teettää Lepolan Puusepillä? 

Perheyrityksemme pitkä kokemus yhdistää kauneuden, toimivuuden ja perinteen moderniin suorituskykyyn. Käytämme vain ensiluokkaisia ja tarkasti valittuja materiaaleja, kuten tiheäsyistä tammea, joka takaa myös puuikkunoidenne pitkän iän ja kestävyyden. Käsityömme heijastaa syvää arvostusta perinteisiä puusepän taitoja kohtaan, jotka sulautuvat saumattomasti yhteen nykypäivän tekniikan kanssa. 

  • Erityisosaamisemme on 1950-luvulla rakennetuista ja sitä vanhemmista suojelluista kiinteistöistä ja kohteista, joissa on tarkat korjausmääräykset. 
  • Ikkunaremontti suunnitellaan, toteutetaan ja asennetaan saman tekijän toimesta. 
  • Yhdistämme remontissa perinteistä puusepäntaitoa ja nykyaikaisia menetelmiä lähes 60 vuoden kokemuksella. 
  • Suunnittelemme ikkunaremontit laadukkaasti ja projektinjohtomme toimii tehokkaasti. 
  • Laadunvalvontamme on tarkkaa remontin eri työvaiheissa ja asennuksen jälkeen. 

Pyydä tarjous kokeneelta ammattilaiselta 

Meille laadukas työnjälki on kaikissa projektin vaiheissa ensiarvoisen tärkeää. Valmistamme puuikkunat valmiiden suunnitelmien pohjalta tai tulemme paikan päälle mittauskäynnille ja suunnittelemme remontin kiinteistönne alkuperäisten ikkunoiden mukaan.  

Löydät lisätietoa puumateriaaleista, pintakäsittelystä ja ikkunoiden mahdollisista lisäominaisuuksista mittatilausikkunat-sivultamme. 

Miksi taloyhtiön kannattaa panostaa ikkunaremonttiin? 

Harkitusti ja huolellisesti tehtyyn ikkunaremonttiin panostaminen kasvattaa kiinteistön arvoa ja asukkaiden viihtyvyyttä. Historiallisten puu- ja perinneikkunoiden asianmukainen entisöinti auttaa myös energiakuluissa parantamalla rakennuksen lämpötehokkuutta. Lisäksi alkuperäiset yksityiskohdat säilytetään ja kunnostetaan, mikä säilyttää kiinteistönne luonteen ja historiallisen arvon – kunnioitamme kulttuuriperintöänne. 

Mitkä 5 asiaa tulee huomioida suojelukohteen ikkunaremontissa? 

Suojellun kiinteistön remontti edellyttää erityistä huomiota viiteen keskeiseen kohtaan: 

  • Lainsäädännön asettamat vaatimukset: Varmistetaan, että työ täyttää suojelumääräysten vaatimukset. 
  • Materiaalit ja tekniikat: Ajanmukaiset materiaalit ja tekniikat takaavat asukkaiden asumismukavuuden. 
  • Käsityötaidot: Ammattitaitoinen työvoima, joka tuntee perinteiset menetelmät. 
  • Nykyajan vaatimukset: Nykystandardeja vastaava eristys ja toimivuus säilyttäen kohteen alkuperäisen ulkoasun. 
  • Räätälöinti: Palvelu sisältää yksilöllisiä ratkaisuja, jotka kunnioittavat kunkin kohteen ainutlaatuista luonnetta. 

Ikkunaremontin hinta riippuu muun muassa ikkunoiden lukumäärästä, valituista materiaaleista ja suojelukohteen vaatimuksista. Yleensä kustannukset jaetaan taloyhtiössä osakkaiden kesken, jotka myös päättävät remontista yhtiökokouksessa.

Uudet ikkunat parantavat huomattavasti asumismukavuutta vähentämällä vetoisuutta ja melua. Energiatehokkuus paranee, kun ikkunat pitävät lämmön sisällä talvella ja aurinkoisen kuumuuden ulkona kesällä. Suojelukohteissa modernit ratkaisut yhdistetään usein historialliseen ulkonäköön. Asukkaiden tulee tehdä muutamia ennakkovalmisteluja kuten siirtää huonekaluja, poistaa verhoja ja tehdä pölysuojauksia.

Lue lisää asukasvaikutuksista ja ohjeista

Ikkunaremontti suunnitellaan yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa ottaen huomioon suojelukohteen vaatimukset. Työ sisältää vanhojen ikkunoiden purun, uusien valmistuksen ja asennuksen. Lepolan Puusepillä on käytössään perinteisiä menetelmiä kunnioittava työote.

Häiriön kesto riippuu remontin laajuudesta. Ikkunaremontin aikataulu laaditaan yleensä tarkastuksen ja tarvearvion jälkeen ja se voi vaihdella muutamasta viikosta useampaan kuukauteen riippuen projektin laajuudesta, kiinteistön koosta ja suojelun vaatimuksista. Tyypillisesti ikkunoiden vaihto kestää päivän per ikkuna, mutta suojelukohteissa aikaa voi mennä enemmän.

Suojelukohteissa vanhat ikkunat voidaan kunnostaa ja käyttää uudelleen, mikäli ne ovat kunnostettavissa. Jos ikkunat poistetaan, ne voidaan lahjoittaa, käyttää muualla tai kierrättää asianmukaisesti, mikäli ne eivät ole säilytettäviä.

Laadukkaasti toteutettu ikkunaremontti nostaa yleensä kiinteistön markkina-arvoa sekä parantaa sen houkuttelevuutta. Suojelukohteessa remontti voi myös nostaa kiinteistön historiallista arvoa.

Suojelukohteessa uuden ikkunaprofiilin tulee vastata alkuperäisiä ikkunoita mahdollisimman tarkasti. Materiaalien valinnoilla ja työn laadulla on suuri merkitys ulkonäön säilyttämisessä. Hyvin suunniteltu ja toteutettu ikkunaremontti kunnioittaa kiinteistön historiallista ilmettä samalla kun se parantaa sen toiminnallisuutta ja ulkonäköä.

Check

Perinneikkunoiden ja suojelukohteiden erityisosaaja

Check

Etsimme yhdessä asiakkaan kanssa parhaan ratkaisun

Check

Laadunvalvonta kaikissa työvaiheissa ja asennuksen jälkeen

Check

Lähes 60 vuoden kokemus

Lepolan Puusepät Oy

020 7912 650
info@lepolanpuusepat.fi

Teollisuustie 5
09220 Sammatti

Seuraa meitä somessa

Instagram

Copyright © 2024 Lepolan Puusepät Oy