Ikkunaremontti – ohjeita asukkaalle

Mitä ikkunaremontti tarkoittaa asukkaalle? 

Kun taloyhtiöön tehdään ikkunaremontti, vaikuttaa se hetkellisesti jokaisen asukkaan elämään.

1

Taloyhtiön hallitus tekee tilauksen

Taloyhtiön hallitus päättää, mitä ikkunoiden remontti sisältää: millaiset ikkunat tilataan, lisätäänkö ikkunoihin kaihtimet tai muita lisävarusteita ja sisältyykö työhön esimerkiksi ikkunoiden pesu. Asukkaat voivat keskustella erityistoiveistaan etukäteen hallituksen edustajien kanssa.

2

Ikkunaremontin aloituksesta tiedotetaan

Yleisaikataulussa kerrotaan viikkotasolla remontin etenemisestä esimerkiksi porrashuoneittain, julkisivuttain tms. Isommissa kohteissa, kuten kerrostaloissa, on tapana järjestää asukkaille infotilaisuus, jossa kerrotaan esimerkiksi remontin etenemisestä, aikatauluista sekä asukkaalta odotettavista valmisteluista. Asukkaat voivat halutessaan esittää kysymyksiä tilaisuudessa. Viimeinen tiedotus asukkaille tehdään yleensä 1-3 päivää ennen kuin remontti alkaa.

3

Aikataulut ja turvallisuussuunnitelmat

Ikkunaremontista laaditaan yleisaikataulu ja kohteeseen tehdään työmaa- ja turvallisuussuunnitelmat. Turvallisuussyistä joitakin kulkureittejä voidaan joutua sulkemaan remontin ajaksi. Ennen varsinaista remonttia tehdään malliasennus, jotta voidaan varmistua mitoituksesta. Myös tästä tiedotetaan erikseen.

4

Asennustyöt

Asuntoihin mennään aamulla noin kello 8.00 tai sen jälkeen, mutta remonttia voidaan valmistella ja työmaan järjestelyt voivat alkaa jo kello 7.00. Asentajat suojaavat asennusedustan ja kulkuväylät suojamatoilla. Asennusalueella ja rappukäytävässä tehdään karkea harjasiivous. Ikkunaremontti etenee ylimmästä kerroksesta alaspäin.

5

Ikkunaremontti luovutetaan

Kun remontti on valmis, tehdään ns. itselle luovutus eli tarkistetaan, että kaikki on tehty. Sen jälkeen asukkaille jaetaan asukaspalautekysely. Remontin viimeistelytöistä sovitaan ja puutteet korjataan, jos sellaisia ilmenee.

Huolehdi ainakin näistä asioista, jotta teidän ikkunaremontti sujuu ripeästi 

1

Järjestä ikkuna-aukon eteen tyhjää tilaa ja huolehdi siitä, että kulkureitit ovat vapaana. Tyhjennä ikkunalaudat ja irrota verhot. Tyhjennä samalla myös parveke, jos siellä pitää työskennellä. 

2

Ennen kuin remontti alkaa, poista sellaiset johdot ja kaapelit, jotka kulkevat ikkunarakenteissa.

3

Suojaa huonekalut ja elektroniikka pölyltä tai siirrä ne toiseen tilaan. 

4

Jätä turvalukko auki remontin asennuspäivien ajaksi. 

5

Työntekijöillämme on kuvalliset tunnisteet, joten tuntemattomia ei tarvitse päästää asuntoon.

6

Ikkunaremontti kestää 1-2 päivää, mutta emme jätä mitään aukkoa yöksi auki eli korvaamme irrotetun ikkunan saman tien uudella. 

7

Kotieläimet tulee pitää kytkettynä tai mieluummin hoidossa, kun remontti on kesken.

Kysy lisää Lepolan Puusepiltä, niin kerromme mielellämme enemmän, millaisia yksityiskohtia meidän tekemä ikkunaremontti sisältää! 

Check

Perinneikkunoiden ja suojelukohteiden erityisosaaja

Check

Etsimme yhdessä asiakkaan kanssa parhaan ratkaisun

Check

Laadunvalvonta kaikissa työvaiheissa ja asennuksen jälkeen

Check

Lähes 60 vuoden kokemus

Lepolan Puusepät Oy

020 7912 650
info@lepolanpuusepat.fi

Teollisuustie 5
09220 Sammatti

Seuraa meitä somessa

Instagram

Copyright © 2024 Lepolan Puusepät Oy