Arvokkaat kerrostalot Helsingin Punavuoressa kunnostettiin perinteitä kunnioittaen

Kun Albertinkatu 17 kaipasi julkisivuremontin lisäksi ikkunoiden uusimista, urakkaan valittiin Lepolan Puusepät. Helsingin Punavuoressa sijaitseva taloyhtiöön kuuluu kaksi kerrostaloa, jotka on rakennettu vuonna 1908. Taloilla on ikää yli 100 vuotta, joten talojen kunnostamisessa piti kunnioittaa niiden alkuperäistä ulkonäköä. Siinä onnistuttiinkin todella hyvin! 

Albertinkatu 17 on kaunis ja vanha kerrostalo Helsingin Punavuoressa. Kuva Lepolan Puuseppien remontin jälkeen.

Taloihin tilattiin uudet puuikkunat sisä- ja ulkopihalle. Ikkunoiden lisäksi taloihin haluttiin uusia puuovet kadun puolelle. Työ vaati erityistä tarkkuutta, sillä uusien ikkunoiden ja ovien piti vastata ulkonäöltään vanhoja. Samalla ikkunoiden karmisyvyyteen tehtiin muutoksia, joten työssä riitti haasteita. 

Nelikerroksisissa taloissa riitti työtä, mutta suuresta ikkunamäärästä huolimatta aikataulussa pysyttiin. Albertinkatu 17 molempiin kerrostaloihin tuli satoja ikkunoita ja kymmeniä puuovia, jotka valmistettiin kauniista tammipuusta. Asuinpinta-alaa Punavuoren kauneimpiin kuuluvissa taloissa oli noin 3500 neliötä, minkä lisäksi alakerrassa oli liiketilaa noin 1500 neliötä. 

Kuva kerrostalosta ennen remonttia.

Yhteistyö oli ratkaisevassa osassa 

Työmaalla oli Lepolan Puuseppien lisäksi muitakin urakoitsijoita, sillä Albertinkadun taloihin tehtiin julkisivuremontti ja samalla ilmanvaihto uusittiin. Albertinkatu 17 remontissa oli tärkeää, että viestintä eri urakoitsijoiden välillä toimi. Aikataulutus ja yhteispeli olivat ratkaisevassa osassa, koska jokaisen urakoitsijoiden tekeminen ja työtahti vaikuttavat muihin remontin osa-alueisiin. 

Viestintä toimi hyvin sekä ilmanvaihtourakoitsijan että julkisivu-urakoitsijan kanssa. Sujuvan yhteistyön ansiosta remontti pysyi aikataulussa, eikä yllätyksiä tullut. Huolellisuus ja aikataulujen kunnioittaminen ovat aina olleet Lepolan Puusepille tärkeitä asioita. 

Työmaalla kävi aikamoinen kuhina, kun kaikki aliurakoitsijat tekivät töitä yhdessä. Urakasta selvittiin kuitenkin kunnialla.

Remonttiin liittyi lukuisia kokouksia, joissa käytiin läpi projektin etenemistä sekä kuunneltiin taloyhtiön hallituksen mielipiteitä. Asukkaiden kuuntelu remontin aikana on aina tärkeää, jotta päästäisiin haluttuun lopputulokseen. Keskustelun tärkeys korostui myös Albertinkatu 17 remontissa. 

Kerrostalojen remontti toteutettiin korona-aikana, joten suuri osa palavereista ja kokouksista pidettiin etänä. Nykyaikaisessa remontissa moni kokoontuminen onnistuu myös etäyhteyden välityksellä. Etänä hoidetut palaverit eivät kuitenkaan koskaan korvaa itse paikan päällä käymistä, mikä on välttämätöntä kaikissa puuovien sekä -ikkunoiden remontointia vaativissa kohteissa. 

Asiakkaat tekivät lisätilauksen 

Aluksi kerrostaloihin oli tarkoitus uusia puuikkunat sekä ovet kadun puolelle. Sisäpihalla piti uusia ikkunat ja kunnostaa vanhat puuovet. Kesken remontin asiakas tuli kuitenkin siihen lopputulokseen, että sisäpihan puuovet kannattaa uusia kokonaan. Lepolan Puusepät otti työn vastaan mielihyvin ja ovet saatiin valmiiksi aikataulussa. 

Uudet ovet valmistettiin ja asennettiin Lepolan Puuseppien toimesta.
Aikataulussa pysyttiin lisätilauksesta huolimatta.

Remonttia laajennettiin muutamilla muillakin pienillä lisätöillä projektin aikana. Ikkunoiden ja ovien uusimisesta tuli siis kaavailtua suurempi työ, mutta remontti valmistui lisätöistä huolimatta ajallaan. 

Albertinkatu 17 remontin lopputulos on kaunista katseltavaa 

Helsingin Punavuori sai yhden alkuperäiseen loistoonsa kunnostetun kerrostalon lisää, kun Lepolan Puuseppien sekä muiden Albertinkatu 17 urakoitsijoiden remontti valmistui. Uudet puuovet ja –ikkunat nostavat todennäköisesti rakennuksien arvoa, joten niiden uusiminen on hyvä sijoitus. 

Työkohde vaati taitoa, mutta remontista selvittiin Lepolan Puuseppien erinomaisten työmenetelmien ansiosta. Uusista puuikkunoista tehtiin ensiksi mallikappaleet, jotta niiden toimivuutta pystyttiin testaamaan ennen asennusta. Vaikka ikkunoita tulikin kerrostaloon suuri määrä, Lepolan Puusepät pystyi valmistamaan ne nopeasti sarjatuotantona. 

Lopputulos ei voisi olla kauniimpi.

Puiset ikkunat ja ovet ovatkin erinomainen valinta, oli kyse sitten yli 100-vuotiaan Albertinkatu 17 talon remontoinnista tai uudiskohteesta. Mittatilauksena valmistetut puuikkunat ja –ovet antavat talolle silauksen persoonallisuutta ja yksilöllisyyttä.  

Jos siis tarvitset apua puisten ikkunoiden tai ovien kanssa, Lepolan Puusepät on oikea taho auttamaan sinua! Meiltä onnistuvat niin isot kuin pienetkin urakat.

 

Tuoreimmat artikkelit

Arvokkaat kerrostalot Helsingin Punavuoressa kunnostettiin perinteitä kunnioittaen

Yli 100-vuotias kerrostalo osoitteessa Albertinkatu 17 kaipasi perusteellista remonttia. Tehtävään valikoitui luonnollisesti puuovet sekä -ikkunat tunteva Lepolan Puusepät. Lue, minkälainen remontista tuli!

“Saako teiltä igluihin ovia?” – Lepolan Puusepät on nähnyt vuosikymmenten aikana kaiken

Lepolan Puusepät on perheyritys, joka on ollut monessa mukana. Yritys on valmistanut puisia ikkunoita ja ovia suojeltuihin kohteisiin, kerrostaloihin ja jopa igluihin Lapissa.

Nostalginen Kurjenlinna sai arvoisensa ikkunat ja ovet Lepolan Puuseppien käsien kautta

Turun ainutlaatuinen Kurjenmäen alue ja sen vanhat rakennukset muodostavat historiallisesti ja rakennustaiteellisesti uniikin kokonaisuuden, jonka restauroinnissa Lepolan puusepillä oli kunnia olla mukana.

Check

Perinneikkunoiden ja suojelukohteiden erityisosaaja

Check

Etsimme yhdessä asiakkaan kanssa parhaan ratkaisun

Check

Laadunvalvonta kaikissa työvaiheissa ja asennuksen jälkeen

Check

Lähes 60 vuoden kokemus

Lepolan Puusepät Oy

020 7912 650
info@lepolanpuusepat.fi

Teollisuustie 5
09220 Sammatti

Seuraa meitä somessa

Instagram

Copyright © 2024 Lepolan Puusepät Oy