Perinneikkunat ja niiden hinta

Valmistamamme perinneikkunat vastaavat ulkomuodostaan huolimatta myös nykypäivän energiatehokkuusvaatimuksia.

Vanhakantaista ikkunaa jäljittelevä ulkomuoto ei siis tarkoita, että ikkunasta puuttuisivat kaikki nykyaikaiset parannukset. Halutun aikakauden tyyli voi näkyä ikkunassa hyvinkin voimakkaasti, ilman että se vaikuttaa negatiivisesti ikkunan käyttöominaisuuksiin.   

Ikkuna voi olla ulkoisesti vaikkapa jugendia tai funkkista ja siinä voi olla esimerkiksi tietyille aikakausille tyypillinen ruunan huuli eli tippanokka. Valoaukon profiili määrittelee paljon eri aikakausien ikkunoiden ulkonäköä.

Monivärisyys on perinneikkunoissa myös tavallista ja ikkuna voi olla esimerkiksi sisäpuolelta tammilistoitettu ja muuten valkoinen.

Valmistustapa vaikuttaa perinneikkunan hintaan

Vaikka ikkunoiden lämpö- ja muista ominaisuuksista ei yleensä tingitäkään, on valmistustavassa silti joitakin keskeisiä eroja, jotka vaikuttavat perinneikkunan hintaan: 

  • Ikkunan karmit, ovat ulko- ja sisäpuolelta samaa liimattua puuta, joka vaatii käytettävältä puutavaralta erilaisia ominaisuuksia.
  • Tyylisuuntien muotokieli tarvitsee puuta, joka tarkoittaa, että rakenne on vankempi ja puutavara paksumpaa.
  • Perinneikkunan mahdolliset ristikot koostuvat irrallisista lasilevyistä, kun taas tavallisissa ikkunoissa ruudukot tehdään yleensä lasin pintaan liimaamalla.

Valmistustapaan liittyy osaltaan myös pintakäsittelyaineiden valinta, sillä menneinä aikoina Suomessakin käytettiin paljon pellavaöljypohjaisia maaleja, joiden kuivumisajat ovat todella pitkät. Tästä syystä meillä käytetään nykyaikaisia teollisia maaleja myös perinneikkunoissa.

Lyhyt kuivumisaika ei kuitenkaan ole ainoa syy, sillä nykyaikaiset maalit ovat yleensä myös pitkäikäisempiä ja helpompia myös tehtaan paloturvallisuuden näkökulmasta. Perinnemaalit aiheuttavat hieman erityisjärjestelyjä.

Myös perinneikkunoiden kittilasituksissa on siirrytty moderneihin aineisiin lintujen suosimien pellavaöljypohjaisten aineiden sijasta.

Myös työn määrä on yleensä suurempi

Perinneikkunoille on tyypillistä koristeellisuus ja moninaisuus. Yhdessä ikkuna-aukossa saattaa olla tuplasti enemmän avautuvia ruudukoita kuin moderneissa ikkunoissa ja tämä kasvattaa valmistamiseen kuluvaa aikaa. Myös poikkeavat ikkunan muodot ovat tavallisia.

Jokaisen ruudukon tekeminen erikseen on oma hommansa ja myös erikoismuotoiset pikkuikkunat ovat hitaampia tehdä kuin samanmuotoiset ikkunat.

Perinneikkunoita halutaan usein myös kaksivärimaalauksella, joka perinneikkunoissa on työläämpää kuin moderneissa ikkunoissa, joissa karmin ulko-osa on maalauksen jälkeen päälle naulattuna.

Pienetkin nyanssit vaikuttavat

Hintaa perinneikkunalle kertyy myös pienistä, mutta usein tärkeistä nyansseista, sillä esimerkiksi ajan henkeen sopivat helat ikkunoissa ovat eri hintaluokassa kuin tehtaan vakiot.

Puutavaran laatu on sanomattakin selvää

Ei liene yllätys, että Lepolan puuseppien valmistamissa puuikkunoissa käytetään aina laadukasta, tiheäsyistä ja käsin valikoitua puuainesta. Ei sormijatkettua puuta.

Lisää tietoa perinneikkunoista?

Kerromme mielellämme lisää perinneikkunoista. Täältä löytyvät yhteystiedot »

 

Tuoreimmat artikkelit

Arvokkaat kerrostalot Helsingin Punavuoressa kunnostettiin perinteitä kunnioittaen

Yli 100-vuotias kerrostalo osoitteessa Albertinkatu 17 kaipasi perusteellista remonttia. Tehtävään valikoitui luonnollisesti puuovet sekä -ikkunat tunteva Lepolan Puusepät. Lue, minkälainen remontista tuli!

“Saako teiltä igluihin ovia?” – Lepolan Puusepät on nähnyt vuosikymmenten aikana kaiken

Lepolan Puusepät on perheyritys, joka on ollut monessa mukana. Yritys on valmistanut puisia ikkunoita ja ovia suojeltuihin kohteisiin, kerrostaloihin ja jopa igluihin Lapissa.

Nostalginen Kurjenlinna sai arvoisensa ikkunat ja ovet Lepolan Puuseppien käsien kautta

Turun ainutlaatuinen Kurjenmäen alue ja sen vanhat rakennukset muodostavat historiallisesti ja rakennustaiteellisesti uniikin kokonaisuuden, jonka restauroinnissa Lepolan puusepillä oli kunnia olla mukana.

Check

Perinneikkunoiden ja suojelukohteiden erityisosaaja

Check

Etsimme yhdessä asiakkaan kanssa parhaan ratkaisun

Check

Laadunvalvonta kaikissa työvaiheissa ja asennuksen jälkeen

Check

Lähes 60 vuoden kokemus

Lepolan Puusepät Oy

020 7912 650
info@lepolanpuusepat.fi

Teollisuustie 5
09220 Sammatti

Seuraa meitä somessa

Instagram

Copyright © 2024 Lepolan Puusepät Oy